Termenul "locuință inteligentă" este folosit pentru a descrie o casă care conține o rețea de comunicații care leagă diferite dispozitive și le permite să fie controlate, monitorizate și accesate de la distanță.

 

Casele inteligente au devenit realitatea omului modern. Acestea pot avea o plajă amplă de funcții automatizate care să îi facă viața mai confortabilă, mai lejeră, ca în final proprietarul să economisească bani și, cea mai importantă resursă, timp.

 

Casa inteligentă înseamnă și economie de timp. Sistemul inteligent îți reglează temperatura, îți deschide poarta, îți trage storurile și îți face chiar și cafeaua dimineața. Pentru că nu mai trebuie să te implici în aceste mici sarcini, salvezi timp, o resursă atât de limitată.

Pentru că am menționat economie, casele inteligente aduc economii financiare substanțiale. O casă inteligentă e proiectată pentru un consum minim de energie.

Casele inteligente pot fi prevăzute cu sisteme complexe de acces, securitate și protecție. Astfel, un sistem smart home este o componentă de siguranță pentru familia ta.

Dispozitivele inteligente se conectează la internet și multe dintre ele au aplicații smartphone care vă permit să le accesați și să le controlați de la distanță prin Wi-Fi.

 

Este tot mai ușor să conectați o întreagă locuință. Bandă largă este mai rapidă, mai fiabilă și mai accesibilă decât oricând. Gama îmbunătățită de semnale de routere Wi-Fi înseamnă că un singur router poate oferi acoperire wireless în mai multe camere din casele noastre, permițând conectarea mai multor dispozitive.

 

Mai mult decât atât, echipamentele de rețea cu preț scăzut au făcut mai ieftin să extindem rețelele de domiciliu în camere care erau dificil de acoperit folosind doar un singur router Wi-Fi. Chiar și proprietățile dificile anterior, cum ar fi case mai vechi cu pereți groși, pot beneficia acum de o rețea de domiciliu care acoperă întreaga proprietate.

 

Ce poate face o casă inteligentă?

 

Folosind tehnologia din interiorul casei, puteți controla și vedea ce se întâmplă în casa dvs., chiar dacă nu sunteți acolo folosind un smartphone, o tabletă sau, uneori, un computer. De exemplu, dacă tocmai ați primit cateva pui de casă noi și doriți să vă asigurați că se comportă ei înșiși, puteți instala o cameră de acasă care vă permite să faceți check-in cu animalele de companie ori de câte ori doriți

 

Există, de asemenea, potențialul de a face o mare diferență în costul facturilor de utilități, deoarece acum nu este nevoie să arzi bani uitând să oprești încălzirea când pleci la serviciu. Prin monitorizarea încălzirii, a apei și a electricității, există șanse mult mai mici ca o factură mare să vă furișeze.

 

Casele inteligente pot, de asemenea, să protejeze cele mai vulnerabile din societate. Unele dispozitive pot declanșa o alertă în cazul în care o persoană în vârstă nu reușește să-și ia pilulele, cade peste sau se comportă în afara obișnuitei lor rutine. Universitatea din Surrey a creat "laboratoare vii" pentru a testa modul în care această tehnologie ar ajuta persoanele cu demență.

 

Vă puteți face inteligent casa prin instalarea unei rețele care vă permite să vă conectați aparatele și dispozitivele sau puteți cumpăra produse individuale care leagă telefonul.

 

Un dispozitiv popular de acasă inteligent este un asistent de voce, un ajutor personal care trăiește în telefon, tabletă, difuzor, casetă de streaming sau alt dispozitiv conectat la internet. Amazon Echo și Google Home sunt cele două produse cele mai proeminente din acest sector.

 

Un alt mod popular de tech este un termostat inteligent care vă permite să setați încălzirea pentru a porni înainte de a veni de la o zi de iarnă înghețată.

 

 

 

 


Viziteaza site-ul Incalzitoareterasa.com pe ShopMania Viziteaza site-ul Mobilpay.ro